Belgen en Nederbelgen

Indien men Nederland meer dan 10 jaar heeft verlaten valt men niet meer onder de Nederlandse fiscale regels. Niet-Nederlanders, zoals Belgen, vallen sowieso niet onder de Nederlandse schenk- en erfbelasting, indien zij niet in Nederland wonen. Het schenken van zogenaamd ‘roerend’ vermogen kan voor de Nederbelg en Belg fiscaal voordeel in België opleveren. Bij roerend vermogen moet u ook denken aan aandelen in een Belgische vennootschap. Vaak worden deze schenkingen via Potters Notarissen vastgelegd, omdat zij verstand van zaken hebben op dit gebied.

Voor een Nederbelg is het van belang zijn wensen ten aanzien van overlijden vast te leggen. Zonder nadere regelingen zal het Belgisch erfrecht bij overlijden van toepassing zijn en de gevolgen daarvan zijn vaak niet gewenst door een Nederbelg. Dus wanneer u Nederbelg bent is het raadzaam om een afspraak te maken om een en ander met ons te bespreken.

Wanneer u als Nederbelg voornemens bent om terug te keren naar Nederland (remigratie) is het uitermate belangrijk dat u ruim voor uw terugkeer contact met ons opneemt om aanzienlijke fiscale voordelen te kunnen behalen.

Nederbelgen

Download informatie

Stel een vraag

Vul hieronder uw gegevens in waarop u doorgaans bereikbaar bent – Wij nemen dan met u contact op.

Basis informatie
Bericht

Maximaal 1500 karakters