top of page

Onroerend goed

Als je een huis wilt kopen of verkopen dan komt daar veel bij kijken weten wij uit ervaring. Leuke dingen zoals het inrichten van je nieuwe stek, maar ook noodzakelijke dingen zoals het vestigen van hypotheek op je woning. Bij Potters Notarissen zorgen we graag dat alles voor jou goed geregeld is.

Hiervoor nemen we de tijd die nodig is. We verdiepen ons in jouw wensen en leggen in begrijpelijke taal uit welke keuzen je hebt en hoe zaken in elkaar zitten. We nemen je zoveel mogelijk uit handen door rechtstreeks te schakelen met jouw makelaar of bank. Zo kun jij je met een gerust hart richten op de leuke dingen. Zo zijn we goed voor elkaar...

Hypotheek Notaris

Specialist op het gebied van projectontwikkeling

Potters Notarissen geeft juridisch en fiscaal advies

Vastgoed.jpg

Potters Notarissen is van oudsher de specialist op het gebied van projectontwikkeling. Wij kunnen je adviseren over de aanpak van een project op juridisch en fiscaal gebied. Is alles met de buren goed geregeld? Moet ik BTW of overdrachtsbelasting betalen of misschien wel allebei? Vragen waar we jou graag het antwoord op geven.

Potters Notarissen helpt je met goed advies vooraf, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt en welke gevolgen je keuze heeft. Dat brengt rust en duidelijkheid en dat is een prettig gevoel. Door al in het begin van de projectontwikkeling bij ons aan tafel te zitten, word je goed geïnformeerd en kun je wellicht aanzienlijke bedragen aan belasting besparen. 

Veel projectontwikkelaars hebben voor Potters Notarissen gekozen als hun vaste adviseur. Dat gaat om projectontwikkeling in heel Nederland. We staan met beide benen in de gemeenschap en vertellen je graag hoe je een en ander het beste aan kunt pakken. Zo is het goed voor elkaar. Je bent van harte welkom bij Potters Notarissen…

Een splitsingsakte op laten stellen

Laat je adviseren door Potters Notarissen

Splisten.jpg

Wanneer je met meerdere personen eigenaar bent van een onroerend goed, krijg je door het opstellen en ondertekenen van een splitsingsakte een exclusief recht. Dat recht zorgt dat jij recht hebt op het gebruik van jouw eigen deel van het gebouw. Het splitsen van een onroerend goed gebeurt door het opstellen van een splitsingsakte. Het splitsen van onroerend goed heeft de nodige consequenties.  Welk deel wordt privé? Welk deel gezamenlijk? En wie betaalt wat aan het onderhoud en de verzekering van het gebouw? Dat wordt vastgelegd in de splitsingsakte.

In een splitsingsakte ligt ook vast hoe de belangen en de zeggenschap over het gebouw zijn verdeeld. Dat is vooral van belang wanneer er verschillende belanghebbenden zijn, zoals wanneer bijvoorbeeld bewoners en ondernemers met winkels of kantoren in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn.  Maar ook wanneer grote luxe woningen en kleinere woningen in hetzelfde gebouw aanwezig zijn. Potters Notarissen heeft expertise op het gebied van het juridisch splitsen van een gebouw en kan je daar dus heel goed over adviseren. 

Potters Notarissen helpt je met goed advies vooraf, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt en welke gevolgen je keuze heeft. Dat brengt rust en duidelijkheid en dat is een prettig gevoel. Wij geloven dat goed voor elkaar zijn, ook betekent dat je bewust keuzes maakt en vastlegt. Om goede keuzes te kunnen maken is het belangrijk dat je weet hoe het zit en welke consequenties keuzes kunnen hebben. Potters Notarissen staat met beide benen in de gemeenschap en ontmoet je graag om te vertellen hoe je de splitsing van jouw gebouw het beste aan kunt pakken. 

Potters Notarissen staat voor jou klaar. Je kunt ook bij ons terecht voor:

Aan- en verkoop onroerend goed

Hypotheek vestigen

Verdeling van de woning

bottom of page