top of page

Familie- en erfrecht

Bij Potters Notarissen staan we klaar om je te helpen bij het regelwerk rondom belangrijke gebeurtenissen in jouw leven. Dat kunnen leuke gebeurtenissen zijn, zoals voor het eerst gaan samenwonen of kiezen voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap. We zijn er voor jou in goede tijden, maar ook in mindere tijden. Bijvoorbeeld na een overlijden of na het beëindigen van een relatie. Samen regelen we jouw zaken. Zo is het goed voor elkaar.

Bij Potters Notarissen weten we hoe waardevol het is als je je zaken goed geregeld hebt. We weten dat dat rust geeft in tijden dat je wereld even op z'n kop staat door mooie of verdrietige gebeurtenissen. Door het opstellen van een testament of huwelijkse voorwaarden bijvoorbeeld. Of door het regelen van de zorg voor jullie kinderen door het vastleggen van afspraken rondom de voogdij. Zo is het goed geregeld en zorg je goed voor elkaar.

Familie- en erfrecht

Kiezen voor huwelijkse voorwaarden

Samen met Potters Notarissen zorgen jullie dat het goed geregeld is: voor nu en de toekomst.

Huwelijkse voorwaarden

Ga je binnenkort trouwen, dan weet je dat er veel te regelen valt voor de mooiste dag van je leven. Ook na jullie trouwdag is het fijn als alles goed geregeld is op het gebied van bijvoorbeeld jullie huwelijkse voorwaarden. Want wat houdt de nieuwe wetgeving van 2018 nu eigenlijk in? In het kort: als je trouwt zonder van te voren huwelijkse voorwaarden te maken bij een notaris, trouw je tegenwoordig in beperkte gemeenschap van goederen. Maar is dat wel wat jullie willen?

Potters Notarissen helpt met goed advies vooraf, zodat jullie zeker weten dat jullie de juiste keuzes maken. Dat brengt rust en duidelijkheid en dat is een prettig gevoel. Wij geloven dat goed voor elkaar zijn, ook betekent dat je bewust samen keuzes maakt en vastlegt. Om samen goede keuzes te kunnen maken is het belangrijk dat je weet hoe het zit en welke consequenties keuzes kunnen hebben.

Potters Notarissen staat midden in de samenleving en ontmoet jullie graag om te zien en horen over de plannen voor de mooiste dag van jullie leven. Bovendien helpen we je ook graag met bijvoorbeeld het opstellen van jullie huwelijkse voorwaarden en/of testament. Zo is het goed voor elkaar. We ontmoeten je graag bij Potters Notarissen…

Huwelijkse voorwaarden

Een samenlevings-contract opstellen

Samen met Potters Notarissen zorgen jullie dat het goed geregeld is: voor nu en de toekomst.

Samenlevingscontract opstellen

Ga je binnenkort samenwonen, dan weet je dat er veel te regelen valt voordat jullie samen je huis kunnen betrekken. Ook na jullie verhuizing is het fijn als alles goed geregeld is. Want wat zijn eigenlijk de juridische gevolgen van samenwonen? Hoe zit het bijvoorbeeld met het eigendom van de spullen in jullie gezamenlijke woning? En misschien vraag je je af of je automatisch in aanmerking komt voor de pensioenregeling van je huisgenoot.

Ben je niet gehuwd of geen geregistreerde partners, dan zijn er een aantal zaken niet automatisch geregeld. Ook al woon je samen, afspraken over bijvoorbeeld pensioen, huisraad en kinderen, kun je beter vast laten leggen bij een notaris. Potters Notarissen helpt met goed advies, zodat jullie zeker weten dat je de juiste keuzes maakt. Dat brengt rust en duidelijkheid en dat is een prettig gevoel. Wij geloven dat goed voor elkaar zijn, ook betekent dat je bewust samen keuzes maakt en vastlegt.

Potters Notarissen staat midden in samenleving en ontmoet jullie graag om te zien en horen over jullie plannen om samen te gaan leven. Bovendien helpen we je ook graag met bijvoorbeeld het opstellen van jullie samenlevingsovereenkomst en/of testament. Zo is het goed voor elkaar. We ontmoeten je graag bij Potters Notarissen…

Een samenlevingscontract laten opstellen?

Jouw testament en de voogdij regelen

Potters Notarissen helpt mensen met advies over nalaten en het goed regelen van de zorg voor kinderen.

Testament opstellen

Als je midden in het leven staat ben je vaak nog niet bezig met later. Toch is nu zorg hebben voor de mensen die je wellicht ooit achterlaat een mooi ding vinden wij bij Potters Notarissen. Door zelf aan het stuur te staan als het gaat over je nalatenschap en de zorg voor jouw kinderen, maak je het jouw nabestaanden makkelijker in een tijd die vaak al moeilijk genoeg is.

Bij Potters Notarissen helpen we mensen bij het nemen van de regie over hun leven en dat wat er daarna gebeurt. Dat doen we door samen persoonlijke wensen vast te leggen in een testament, maar ook door fiscaal advies om op die manier zo voordelig mogelijk te kunnen nalaten. Als er minderjarige kinderen in het spel zijn dan is het bovendien belangrijk om samen afspraken vast te leggen over de voogdij. Dat brengt rust en duidelijkheid en dat is een prettig gevoel.

Potters Notarissen staat midden in de samenleving en ontmoet je graag om te zien en horen over jouw wensen op het gebied van jouw nalatenschap. Bovendien helpen we je ook met het vastleggen van afspraken rondom de voogdij van je kinderen. Zo is het goed voor elkaar. We ontmoeten je graag bij Potters Notarissen…

Testament en voogdij

Hulp bij het opstellen van een levenstestament

Samen met Potters Notarissen zorgen je dat het goed geregeld is: voor nu en de toekomst.

Testament2.jpg

Stel dat je op een bepaald moment je eigen belangen niet meer kunt behartigen, bijvoorbeeld door een herseninfarct, een ongeluk of dementie. Dat is heel ingrijpend voor jou, maar ook voor je omgeving. Wij zien in de praktijk het regelmatig gebeuren dat mensen in zulke situaties niet meer in staat zijn zelf hun zaken te regelen, terwijl de partner of kinderen het ook niet kunnen regelen en afhankelijk worden van allerlei instanties.

Het is belangrijk is om vast te leggen wie je je zaken wilt laten regelen in zulke omstandigheden en onder welke voorwaarden. Wat gebeurt er met jouw huis en eventueel ander vermogen? Wat moet er voor jouw onderneming gebeuren? Dit soort zaken kun je vastleggen in een levenstestament. Je kunt hierin ook vastleggen onder welke omstandigheden je medisch niet verder behandeld wilt worden. 

Ook kun je de artsen verzoeken om euthanasie als deze omstandigheden zich mochten voordoen. Bij Potters Notarissen adviseren we je graag over de zaken die je in een levenstestament op kunt nemen. Mocht je medische zaken vastleggen dan tonen wij je ook de weg hoe je deze met je huisarts kunt bespreken.

Potters Notarissen staat voor jou klaar. Je kunt ook bij ons terecht voor:

Estate planning

Opstellen van een verklaring van erfrecht

Afwikkelen nalatenschappen

Advies voor Belgen en Nederbelgen

bottom of page